View unanswered posts | View active topics * FAQ    * Search
* Login   * Register




Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ] 
TheGoddessOfAmazing©
 
PostPosted: Sun, Feb 08 2015, 0:25 AM 

User avatar

Player

Joined: 20 Jan 2007

Hey guys! I've had a really weird glitch that's been happening with my NWN. I'll be roleplaying, and doing my thing, and all of the sudden none of the text I send through will show up in the chat box, nor will anything anyone else says. Everyone else sees everything written past the point this bug occurs except me. I always think I'm crashing or the server is crashing, but neither ever happens. I just stop being able to send and receive text in all chat channels. The only way to fix it is finally realize I'm being left behind in the rp and reboot my game. Any thoughts on fixing this?

_________________
Image
Image
Image


 
      
555444333
 
PostPosted: Sun, Feb 08 2015, 0:43 AM 

User avatar

Player

Joined: 08 Oct 2005
Location: Czechia

No clue, but immediate 'hit it with a rock and fix it' answer is 'have you installed any new haks, tlks or other third party stuff lately?' followed by 'have you tried reinstalling the game' :mrgreen:

_________________
ImageJys'zyne Do'larn


Man, this account is over 10 years old. Where do I get my old man beard?


 
      
Kudark
 
PostPosted: Sun, Feb 08 2015, 1:05 AM 

User avatar

Player

Joined: 14 Dec 2009
Location: The Dark Side of the Moon

This happens to me as well. When I notice it, the first thing I do is try to open inventory, if all is dark, then the server is lagging, or about to crash. I give it a minute or so, if the text I typed in doesn't show, I try to log off before server crash. Then I check the forums and watch the server status.

_________________
Image


 
      
MightNMagic
 
PostPosted: Sun, Feb 08 2015, 1:35 AM 

User avatar

Player

Joined: 30 Jul 2013
Location: Space Australia

I've never seen or heard of this. Are you running some other program at the same time? Have you added/changed something recently? Drivers?

_________________
Rashad the Azure, Zakharan Merchant-lord Most Fair and Master of the Desert Wind
Loremaster Tukson Devers, Oghmanyte Wrestler of Knowledge and Child of the Passive Voice

(No tells for Rashad while I'm playing other characters please.)


 
      
TheGoddessOfAmazing©
 
PostPosted: Sun, Feb 08 2015, 1:38 AM 

User avatar

Player

Joined: 20 Jan 2007

Nope, nothing new! I've had this computer a few years, haven't made any NWN changes aside from updating the haks. I think maybe a fresh install will be the way to go. It's incredibly frustrating to be sitting here looking at the screen waiting for the other person to answer me, only to realize theyve been waiting on ME for ten minutes.

_________________
Image
Image
Image


 
      
5star
 
PostPosted: Sun, Feb 08 2015, 1:41 AM 



Player

Joined: 08 Jan 2015

That sounds like you're disconnecting from the server, then. Re-installing NwN won't fix that issue, unfortunately.

_________________
Saevel Irithyl


 
      
OpenTheRift
 
PostPosted: Sun, Feb 08 2015, 2:04 AM 

User avatar

Player

Joined: 17 Feb 2014

5star wrote:
That sounds like you're disconnecting from the server, then. Re-installing NwN won't fix that issue, unfortunately.


My thoughts

_________________
2017 edition
toxic, aggressive, bitching and taunting and generally snappy and negative to everyone


 
      
TheGoddessOfAmazing©
 
PostPosted: Sun, Feb 08 2015, 2:51 AM 

User avatar

Player

Joined: 20 Jan 2007

OpenTheRift wrote:
5star wrote:
That sounds like you're disconnecting from the server, then. Re-installing NwN won't fix that issue, unfortunately.


My thoughts


I guess I'm confused... if I'm disconnecting from the server, shouldn't I actually disconnect at some point? I can still move stuff around my inventory, change outfits, other people are getting what I'm saying on their end, it just doesn't show up for me. I think if I was DCing, then they wouldn't be getting anything from me. or am I missing something?

_________________
Image
Image
Image


 
      
Terallis
 
PostPosted: Sun, Feb 08 2015, 2:58 AM 

User avatar

Player

Joined: 31 Oct 2014
Location: Ontario, Canada

It may be a strange thing between your upload and download speeds. It's possible something is throttling the download speed, but not as much the upload. So others receive your messages and the like, but you don't receive a response from the server.

Overall, that's how multiplayer works, as well. Which also explains rubber banding. In this case, it would be that the server is receiving your commands and sending your position and chat to the others. But you, yourself, aren't receiving a proper response from the server due to your download speed likely being throttled. I've had this happen before, as well.

_________________
Image


 
      
MazeOfThorns
 
PostPosted: Sun, Feb 08 2015, 10:41 AM 

User avatar

Player

Joined: 17 Dec 2013
Location: Just arrived from Korriban by Fury class Imperial Interceptor

Kudark wrote:
This happens to me as well. When I notice it, the first thing I do is try to open inventory, if all is dark, then the server is lagging, or about to crash. I give it a minute or so, if the text I typed in doesn't show, I try to log off before server crash. Then I check the forums and watch the server status.


This and your game may be freezing up. I had this issue until I upgraded my gaming tower. I can't say what specifically solved the issue since everything got upgraded.

Have you tried logging out then back into the game?

_________________
Image

2015 Mr. AMIA with the Fabulous Estara ~ 2015 Best Developed SOB Character: Rith'tar


 
      
TormakSaber
 
PostPosted: Mon, Feb 09 2015, 6:48 AM 

User avatar

Player

Joined: 16 Dec 2004
Location: Somewhere

Have you tried changing the text filters in the chat windows and resetting them? I have a vague recollection of this happening, and that fixes it. I think.

_________________
Davion Telemos - Monk of the Four Winds
Korthan Isharnos - Dragon Shaman of Thunder Spirit Zamasham


 
      
Kudark
 
PostPosted: Mon, Feb 09 2015, 7:51 AM 

User avatar

Player

Joined: 14 Dec 2009
Location: The Dark Side of the Moon

MazeOfThorns wrote:
Kudark wrote:
This happens to me as well. When I notice it, the first thing I do is try to open inventory, if all is dark, then the server is lagging, or about to crash. I give it a minute or so, if the text I typed in doesn't show, I try to log off before server crash. Then I check the forums and watch the server status.


This and your game may be freezing up. I had this issue until I upgraded my gaming tower. I can't say what specifically solved the issue since everything got upgraded.

Have you tried logging out then back into the game?


They are seperate issues. The one I mentioned here seems to be a disconnect, and others are booted too, eventually.

When my computer freezes up, it always requires a restart.

_________________
Image


 
      
MazeOfThorns
 
PostPosted: Mon, Feb 09 2015, 7:58 AM 

User avatar

Player

Joined: 17 Dec 2013
Location: Just arrived from Korriban by Fury class Imperial Interceptor

Interesting. I can alt+tab when the game freezes then close it from the task manager without having to reboot my machine.

Hopefully one of these will end up helping out.

_________________
Image

2015 Mr. AMIA with the Fabulous Estara ~ 2015 Best Developed SOB Character: Rith'tar


 
      
Kudark
 
PostPosted: Mon, Feb 09 2015, 9:07 AM 

User avatar

Player

Joined: 14 Dec 2009
Location: The Dark Side of the Moon

MazeOfThorns wrote:
Interesting. I can alt+tab when the game freezes then close it from the task manager without having to reboot my machine.

Hopefully one of these will end up helping out.


I can do this only rarely. I know it will work, when I can move the cursor and everything else is frozen. But generally, everything is froze, and needs a restart.

_________________
Image


 
      
Lutra
 
PostPosted: Mon, Feb 09 2015, 15:40 PM 



DM

Joined: 13 Feb 2008

Is it Dell by chance?

If yes, try Mosh's holy script here first. That solved my issues. viewtopic.php?f=112&t=75161

_________________
Lord Hector Sylgerand Image
Glendil Fettian, the black bard Image


 
      
TheLastDragonRider
 
PostPosted: Mon, Feb 09 2015, 17:06 PM 

User avatar

Player

Joined: 14 Feb 2011
Location: Somewhere... anywhere.. not here...maybe there... (GMT -8)

Its happens to me off and on Maryn through the life of my gaming, only thing is to reboot, its one of those weird little NWNolderthanthehellsthemselvesgame quirks, there doesn't seem to be any real fix and it comes and goes.... I can go months even years without it happening, then suddenly it'll happen a lot, then just as suddenly it'll stop. But as Kudark says, if you don't see your text show up, pop open your inventory, if that's fine, then simply excuse yourself for a quick reboot and it'll be rectified... until next time. If its doing this a lot, set yourself a short reboot timer, every couple of hours, usually works well for heading off silly glitches like this.

_________________
Sir Khayri Aphaeleon ~ Avenger of Hoar, Knight of Kohlingen
Image
Sapphira Jalucian ~ Blue Dragonkin, Student of the Ninefold
Kyriana Silverblood ~ Repentant Granddaughter, Silverkin with a Heart of Mercy


 
      
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group